Markkinoiden parhaat tuotteet pihaan ja puutarhaan

Huvimajat ja katokset

Piharakennelmat ovat monipuolisia ja ne lisäävät pihan käytettävyyttä ympärivuoden ja varsinkin keväisin, kun luonto alkaa pikkuhiljaa heräämään eloon talven jälkeen, ja aloitamme suunnitelemaan pihamme sekä puutarhamme kunnostusta uuteen kauteen.

Asennuspalvelu

Kasvihuoneiden ja piha­rakennuksien asennus­palvelu, tiedustele asennus­palvelusta suoraan asentajalta »

Piharakennelmat laadukkaasta valikoimasta

Piharakennelmat ja niiden tarvikkeet laadukkaasta sekä monipuolisesta valikoimasta.

Piharakennelmat ovat monipuolisia ja ne lisäävät pihan käytettävyyttä ympärivuoden ja varsinkin keväisin, kun luonto alkaa pikkuhiljaa heräämään eloon talven jälkeen, ja aloitamme suunnitelemaan pihamme sekä puutarhamme kunnostusta uuteen kauteen.

Näytetään tulokset 1–32 / 62

Piharakennelman hankintaa suunnitellessa tulee miettiä kuitenkin muutamia perusasioita.

Sijoituspaikka: mihin rakennelma sijoitetaan ja kuinka paljon on tilaa käytettävissä, kun sijoituspaikka ja käytettävissä oleva tila on selvillä, niin seuraava kysymys on käyttötarkoitus?

Rakennuslupa: Tarkista kuntasi viranomaisilta tarvitsetko rakennusluvan, toimenpideluvan, tai mahdollisesti maisematyöluvan.

Käyttötarkoitus: mihin käyttötarkoitukseen suunnitellaan rakennelman hankintaa? Onko tarkoitus, lisätä oleskelutilaa tai varastointitilaa, vai näiden molempien yhdistelmänä?

Piharakennelman koko: edellä mainittujen kysymysten pohjalta on helppo päättää tarvittavan rakennelman koko?

HUOM. Muista, älä osta liian pientä piharakennelmaa käytettävään tilaan ja suunniteltuun käyttötarkoitukseen.

Piharakennelman kokoaminen, kun sijoituspaikka sekä käyttötarkoitus ja tulevan piharakennelman koko on selvillä, aloitetaan miettimään rakennelman kokoamista ja tarvittavan perustuksen tekoa.
Mikä on pihan tai puutarhan maa-aines ja minkälaisen pohjan/lattian/terassin haluat rakennelmaan.

Huomioi myös rakennelman osalta kiinnitys, esim. rakennuksen seinä ja siihen vaadittavat kiinnitystarvikkeet sekä käytätkö tarvittaessa ruuvipaaluja vai valatko kiinnitysanturit jne.

Piharakennelman materiaalit: suunnitellessasi rakennelman hankintaa, on myös syytä miettiä mikä on valitun tuotteen materiaalit, niin rungon, kuin rakenteenkin osalta?

Runkorakenne: Valitse rakennelman ja sen runkomateriaalit käyttötarkoituksen mukaan. Runko puuta tai alumiinia. Puurunkoinen rakennelma, vaatii enemmän huoltotoimenpiteitä, kuin ALU runkoinen. ALU runko on valmistettu kestävästä alumiiniprofiilista, joka on helppo asentaa ja se on erittäin tukeva sekä päästää riittävästi valoa rakennelmaan. Anodisoidusta alumiinista valmistetut tai jauhemaalatut runko-osat ovat erittäin kulutuksen- ja korroosionkestäviä.

HUOM: piharakennelmat ovat kevyt rakenteisia ja rakenteensa puolesta niitä ei ole valmistettu kestämään liian suuria lumikuormia, ja katoilta on aina poistettava liika lumikuorma. (lumikuormakestävyys on ilmoitettu käyttöohjeissa ja tuotetiedoissa)

Lasitus, -seinämateriaalit: Valittavissa on eri lasitusvaihtoehtoja sekä seinämateriaaleja, jotka vaikuttavat suuresti valittuun tuotteen ja sen ilmeeseen sekä käyttöominaisuuksiin. Käytettiinpä rakennelman lasituksessa polykarbonaattilevyt, suojaavat ne karuilta sääolosuhteilta, sateelta ja lasituksen mukaan myös suoralta auringonvalolta ja nämä mallit tarjoavat esteettömän näkymän rakennelman sisälle ja rakennelmasta ulospäin. Karkaistut lasilevyt lisäävät kasvihuoneen tukevuutta ja turvallisuutta.

Kennolevy: UV-suojatut polykarbonaattikennolevyt ovat vähintään 6-16 millimetrin paksuisia ja niiden eristysominaisuudet ovat paremmat kuin lasin, muovin tai kalvon. Näin ollen kasvihuoneen lämpötila ei laske niin äkillisesti esim. yön aikana.

Polykarbonaattilevyt: UV-suojatut kristallinkirkkaat polykarbonaattilevyt ovat n. 3-4 millimetrin paksuisia ja niiden eristysominaisuudet ovat lasinkaltaiset. Suurin etu on, että kristallinkirkkaat polykarbonaattilevyt ovat käytännössä särkymättömiä.

Puu ja teräslevyt: Rakennelman seinät ja katto voivat olla myös puuta tai teräslevyä.

Edellä mainittujen edut voidaan hyödyntää käyttämällä edellä mainittujen yhdistelmiä.

Takuu: Piharakennelmilla on eripituisia takuuaikoja, jotka vaihtelevat tuotteen ominaisuuksien takia 1-10 vuoden välillä. (tarkemmin tuotetiedoissa) ei kata lumikuorman ylipainosta johtuvaa katon romahtamista. asiakas vastaa siitä, että lumikuormat eivät aiheuta rakenteellisia vaurioita.

Talvituenta ja lumenpudotus

Tarvitsetko apua?

Huvimajat ja katokset

jokke@tuontiukkonen.fi

Inspiraatiota jokaiseen makuun

Tutustu asiakkaidemme onnistuneisiin rakennusprojekteihin ja inspiroidu kasvihuoneen monista käyttötarkoituksista oli puutarhasi minkä kokoinen tahansa

Tuontiukkonen.fi

Horisont Enterprises Ltd Oy
Malminkartanonkuja 4,
00390 HELSINKI

Katso kartalla »

Copyright © 2022 Horisont Enterprises Ltd Oy