Markkinoiden parhaat tuotteet pihaan ja puutarhaan
taustakuva

Huvimajat ja katokset

Piharakennelmat ovat monipuolisia ja ne lisäävät pihan käytettävyyttä ympäri vuoden ja varsinkin keväisin, kun luonto alkaa pikkuhiljaa heräämään eloon talven jälkeen, ja alamme suunnitella pihamme sekä puutarhamme kunnostusta uuteen kauteen.

Asennuspalvelu

Kasvihuoneiden ja piha­rakennuksien asennus­palvelu, tiedustele asennus­palvelusta suoraan asentajalta »

Huvimajat ja pihakatokset laadukkaasta valikoimasta

Piharakennelmat ja niiden tarvikkeet laadukkaasta sekä monipuolisesta valikoimasta.

Piharakennelmat ovat monipuolisia ja ne lisäävät pihan käytettävyyttä ympäri vuoden ja varsinkin keväisin, kun luonto alkaa pikkuhiljaa heräämään eloon talven jälkeen, ja aloitamme suunnittelemaan pihamme sekä puutarhamme kunnostusta uuteen kauteen.

Näytetään kaikki 6 tulosta

Huvimajaa tai katosta hankkiessa tulee miettiä muutamia perusasioita

Katoksen tai huvimajan sijoituspaikka

Mihin rakennelma sijoitetaan, ja kuinka paljon on tilaa käytettävissä?

Tarvitaanko huvimajalle tai katokselle rakennuslupa

Tarkista kuntasi viranomaisilta tarvitsetko piharakennelmallesi rakennusluvan, toimenpideluvan tai mahdollisesti maisematyöluvan.

Käyttötarkoitus

Mihin käyttötarkoitukseen suunnitellaan huvimajan, katoksen tai muun piharakennelman hankintaa? Onko tarkoitus lisätä oleskelutilaa tai varastointitilaa, vai näiden molempien yhdistelmä?

Piharakennelman koko 

Edellä mainittujen kysymysten pohjalta on helppo päättää tarvittavan rakennelman koko.

Huvimajan tai katoksen kokoaminen

Kun sijoituspaikka, käyttötarkoitus ja tulevan piharakennelman koko ovat selvillä, aletaan miettiä kokoamista ja tarvittavien perustusten tekoa. Mikä on pihan maa-aines ja minkälaisen pohjan tai lattian haluat rakennelmaan?

Huomioi myös rakennelman osalta kiinnitys, esim. rakennuksen seinä ja siihen vaadittavat kiinnitystarvikkeet, sekä käytätkö tarvittaessa ruuvipaaluja, vai valatko kiinnitysanturit jne.

Piharakennelman materiaalit

Suunnitellessasi huvimajan tai pihakatoksen hankintaa, on myös syytä miettiä, mitkä ovat valitun rakennelman materiaalit niin rungon kuin rakenteenkin osalta.

Huvimajan tai katoksen runkorakenne

Valitse rakennelma ja sen runkomateriaalit käyttötarkoituksen mukaan. Runko voi olla puuta tai alumiinia. Puurunkoinen rakennelma vaatii enemmän huoltoa kuin ALU-runkoinen. ALU-runko on valmistettu kestävästä alumiiniprofiilista, joka on erittäin tukeva ja helppo asentaa. Se päästää myös riittävästi valoa rakennelmaan. Anodisoidusta alumiinista valmistetut tai jauhemaalatut runko-osat ovat kulutuksen- ja korroosionkestäviä.

Katokset ja muut piharakennelmat ovat kuitenkin kevytrakenteisia eikä niitä ole valmistettu kestämään liian suuria lumikuormia, joten katoilta on aina poistettava liika lumi. Lumikuormakestävyys on ilmoitettu käyttöohjeissa ja tuotetiedoissa.

Lasitus ja seinämateriaalit

Valittavissa on eri lasitusvaihtoehtoja ja seinämateriaaleja, ja ne vaikuttavat suuresti piharakennelman ilmeeseen ja käyttöominaisuuksiin. Lasitus suojaa karuilta sääolosuhteilta, sateelta, tuulelta ja myös suoralta auringonvalolta.

Kennolevy

UV-suojatut polykarbonaattikennolevyt ovat vähintään 6-16 millimetrin paksuisia ja niiden eristysominaisuudet ovat paremmat kuin lasin, muovin tai kalvon.

Polykarbonaattilevyt

UV-suojatut kristallinkirkkaat polykarbonaattilevyt ovat n. 3-4 millimetrin paksuisia ja niiden eristysominaisuudet ovat lasin kaltaiset. Suurin etu on, että kristallinkirkkaat polykarbonaattilevyt ovat käytännössä särkymättömiä.

Puu- ja teräslevyt

Huvimajan tai pihakatoksen seinät ja katto voivat olla myös puuta tai teräslevyä.

Eri materiaalien edut voidaan hyödyntää käyttämällä edellä mainittujen yhdistelmiä.

Takuu

Huvimajoilla, katoksilla ja muilla piharakennelmilla on eripituisia takuuaikoja, jotka vaihtelevat tuotteen ominaisuuksien takia 1-10 vuoden välillä (tarkemmin tuotetiedoissa). Takuu ei kata lumikuorman ylipainosta johtuvaa katon romahtamista. asiakas vastaa siitä, että lumikuormat eivät aiheuta rakenteellisia vaurioita.

Talvituenta ja lumenpudotus

Tarvitsetko apua?

Huvimajat ja katokset

info@tuontiukkonen.fi

Inspiraatiota jokaiseen makuun

Tutustu asiakkaidemme onnistuneisiin projekteihin ja inspiroidu monista mahdollisuuksista oli puutarhasi minkä kokoinen tahansa

Tuontiukkonen.fi

Horisont Enterprises Ltd Oy
Malminkartanonkuja 4,
00390 HELSINKI

Katso kartalla »

Copyright © 2024 Horisont Enterprises Ltd Oy