Markkinoiden parhaat tuotteet pihaan ja puutarhaan

Tietosuojaseloste

Tässä Tietosuojaselosteessa annetaan tietoa siitä, miten Horisont Enterprises Ltd Oy:n (jäljempänä myös ”me” ja ”meidän”) omistamilla verkkosivuilla käsitellään henkilötietoja. Verkkosivujemme kautta kerättyjä henkilötietoja käsitellään tämän Tietosuojaselosteen ja soveltuvan tietosuojalainsäädännön mukaisesti. 

1. Rekisterinpitäjä ja yhteyshenkilö

Rekisterinpitäjän yhteystiedot
Horisont Enterprises Ltd Oy
Y-tunnus: 1964684-8
Atomitie 5 E, 00370 Helsinki

Rekisterinpitäjän yhteyshenkilö
Arja Knuutinen
arja.knuutinen@horisontenterprises.fi

2. Mitä tietoja käsittelemme?

Seuraavassa kerromme mitä eri tietoja käsittelemme ja millä tavoin keräämme ne.

Kuluttajan antaessa palautetta tai reklamoidessa verkkolomakkeen kautta:

  • Nimi
  • Osoite- ja yhteystiedot
  • Palautteen sisältö
  • Vialliseen tuotteeseen liittyvät tiedot
  • Yksityiskohtainen kuvaus viasta

Jälleenmyyjän reklamoidessa verkkolomakkeen kautta:

  • Jälleenmyyjän yhteystiedot (yritys, kauppaketju, yhteyshenkilö, osoite- ja yhteystiedot)
  • Ostajan yhteystiedot (nimi, osoite- ja yhteystiedot)
  • Vialliseen tuotteeseen liittyvät tiedot
  • Yksityiskohtainen kuvaus viasta

Tilatessasi uutiskirjeemme:

  • Sähköpostiosoite

Evästeiden avulla kerätyt tiedot:

  • Verkkosivujen käytöstä kerätyt tiedot, esimerkiksi mitä verkkosivujemme osia olet selaillut ja mistä tuotteista olet hakenut tietoja
  • Tiedot selaimestasi, selainversiostasi, käyttöjärjestelmästäsi sekä mobiililaitteesi mallista ja IP-osoitteestasi.

3. Henkilötietojen käyttötarkoitukset ja käsittelyn oikeusperusteet

Käsittelemme henkilötietoja seuraavia käyttötarkoituksia varten:

  • Kuluttajien antamien palautteiden tai reklamointien vastaanottamiseksi ja niiden käsittelemiseksi
  • Jälleenmyyjien reklamointien vastaanottamiseksi ja niiden käsittelemiseksi
  • Uutiskirjeiden lähettämiseksi
  • Analysoidaksemme ja tilastoidaksemme verkkosivujemme käyttöä sekä kehittääksemme verkkosivujemme käyttäjäkokemusta.

Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteet:

Henkilötietojen käyttötarkoitusKäsittelyn oikeusperusteLisätietoja
Kuluttajien antamien palautteiden tai reklamointien vastaanottaminen ja niiden käsitteleminen.Oikeutettu etu, lakisääteisen velvoitteen noudattaminen.Meillä on oikeutettu etu kehittää toimintaamme meille annettujen kehitysideoiden taikka palautteiden perusteella. Kuluttajien reklamaatioihin liittyvä henkilötietojen käsittely perustuu meidän velvollisuuteen noudattaa kuluttajansuojalain vaatimuksia.
Jälleenmyyjien reklamointien vastaanottamiseksi ja niiden käsittelemiseksi.Lakisääteisen velvoitteen noudattaminen.
Uutiskirjeiden lähettäminen.Suostumus.Voit tilata uutiskirjeemme verkkosivujemme ”Tilaa uutiskirje” osiosta. Antaessasi itse aktiivisella toimella sähköpostiosoitteesi sekä klikkaamalla ”Tilaa” painiketta katsomme, että hyväksyt henkilötietojen käsittelyn uutiskirjeiden lähettämistä varten.
Verkkosivujen käytön analysoiminen ja tilastoiminen sekä verkkosivujen käyttäjäkokemuksen parantaminen.Oikeutettu etu.Meillä on oikeutettu etu analysoida ja tilastoida verkkosivujemme käyttöä sekä parantaa verkkosivujemme käyttäjäkokemusta. Analysoimme ja tilastoimme verkkosivujemme käyttöä, jotta pystymme tunnistamaan verkkosivujemme suosituimmat osiot. Tähän käyttötarkoitukseen emme kerää tai käsittele tietoja, joiden avulla käyttäjä pystyttäisiin suoraan tunnistamaan.

4. Tietojen säilytysaika

Säilytämme tietoja tarvittavan ajan, jotta pystymme toteuttamaan tässä Tietosuojaselosteessa mainitut käyttötarkoitukset.

Verkkolomakkeiden avulla kerättyjä kuluttajien palautteita säilytämme korkeintaan 12 kuukautta siitä, kun olemme vastaanottaneet palautteen. Verkkolomakkeiden avulla kerättyjä kuluttajien tai jälleenmyyjien reklamaatioita säilytämme enintään 12 kuukautta siitä, kun olemme selvittäneet ja saattaneet reklamaatioprosessin loppuun.

Tietoja liittyen uutiskirjeiden tilaamiseen säilytämme niin kauan kuin tilaat uutiskirjettämme. Peruttaessasi uutiskirjeemme tilaamisen poistuvat samalla myös tietosi uutiskirjeen tilaamiseen liittyen.

Evästeiden avulla kerättyjä tietoja säilytämme korkeintaan 24 kuukautta, riippuen evästeestä.

5. Kenelle jaamme tietojasi?

Emme koskaan anna tietojasi kolmansille osapuolille, joilla ei ole oikeutta saada tietojasi. Tässä tietosuojaselosteessa mainittujen käyttötarkoitusten toteuttamiseksi käytämme kuitenkin ulkoisia palveluntarjoajia, jotka käsittelevät tietojasi. Varmistamme sopimusjärjestelyin, että käyttämämme palveluntarjoajat käsittelevät tietojasi tietosuojalainsäädännön edellyttämällä tavalla ja muutoinkin tässä tietosuojaselosteessa esitetyllä tavalla. Palveluntarjoajiimme lukeutuvat:

  • Tietotekniikka- ja verkkopalveluiden tuottaja
  • Mainostoimisto ja web-analytiikkapalveluiden tuottaja.

6. Tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle

Henkilötietoja käsitellään pääasiassa Suomessa ja EU:n sisällä. Käyttämiemme palveluntarjoajien kautta tietoja voi kuitenkin siirtyä EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle. Tietojen siirroissa EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle varmistamme, että henkilötietojen suojan tasoa ei vaaranneta tietosuojalainsäädännössä määritetyillä keinoilla.

7. Profilointi

Profilointi tarkoittaa sellaista henkilötietojen käsittelyä, jossa henkilötietoja käyttämällä arvioidaan joitakin henkilökohtaisia ominaisuuksiasi. Profiloimme verkkosivujemme käyttäjiä esimerkiksi verkkosivujemme käyttökokemuksen kehittämiseksi. Vaikka käyttäjä voidaan profiloida, emme tee profilointiin perustuvia päätöksiä, joilla on oikeudellisia tai muita merkittäviä vaikutuksia.

8. Evästeet

Käytämme evästeitä. Eväste on pieni tekstitiedosto, joka tallennetaan päätelaitteesi verkkoselaimeen, kun vierailet verkkosivuillamme. Evästeet tunnistavat laitteesi verkkosivullamme ja ”muistavat” aikaisemmat vierailusi käyttökokemuksen parantamiseksi.

Miksi käytämme evästeitä?

Käytämme verkkosivuillamme evästeitä seuraaviin tarkoituksiin:

  • Verkkosivujemme turvallisuuden varmistamiseksi
  • Verkkosivujemme perustoiminnallisuuksien varmistamiseksi
  • Käyttäjän asetusten muistamiseksi
  • Tilastotietojen keräämiseksi verkkosivujemme vierailuista sekä verkkosivujemme tehokkuuden mittaamiseksi.

Mitä evästeitä käytämme?

Käytämme seuraavia evästeitä verkkosivuillamme: pakolliset evästeet, tilastolliset evästeet ja kolmansien osapuolien evästeet.

  • Pakolliset evästeet ovat välttämättömiä verkkosivun turvallisuuden ja perustoiminnallisuuksien varmistamiseksi.
  • Tilastolliset evästeet keräävät tilastotietoa siitä, kuinka verkkosivun vierailijat käyttävät verkkosivua. Nämä auttavat meitä ymmärtämään, kuinka verkkosivujamme käytetään ja mitkä ovat verkkosivumme suosituimmat osat.
  • Kolmansien osapuolien evästeet ovat sosiaalisen median evästeitä verkkosivullamme. Verkkosivuiltamme löytyvät Facebook linkitykset toimivat tällaisen evästeen avulla. Kolmansien osapuolien evästeet seuraavat aktiivisuuttasi sosiaalisessa mediassa. Emme vastaa tällaisista evästeistä, joten tutustu huolellisesti kyseisten kolmansien osapuolien tietosuoja- tai evästekäytäntöihin.

Voinko hallita evästeitä?

Voit hyväksyä tai kieltää evästeiden käytön selainasetuksistasi. Siellä voit myös halutessasi tyhjentää evästehistoriasi. Selaimet yleensä mahdollistavat eri tapoja evästeiden käytön estämiseksi ja evästehistorian hallinnoimiseksi. Löydät evästeisiin liittyvät hallinta-asetukset tyypillisesti käyttämäsi verkkosivun ”Vaihtoehdot”, ”Työkalut” tai ”Suosikit” valikoista.

Hyväksymällä evästeet saat parhaan käyttökokemuksen verkkosivuillamme. Mikäli kiellät evästeiden käytön, eräät sivujen ominaisuudet eivät välttämättä toimi laitteellasi tai et välttämättä pääse kaikkialle sivuilla. Tämän vuoksi suosittelemme hyväksymään evästeiden käytön.

Muokkaa evästeastuksia: 

Evästeasetuksia pääsee muokkaamaan myös sivun oikean alakulman napista (ei mobiilissa). 

  

9. Oikeutesi

Oikeus peruuttaa suostumus

Sinulla on milloin tahansa oikeus peruuttaa uutiskirjeemme tilaaminen. Voit peruuttaa sen seuraamalla uutiskirjeen loppuosan linkkiä taikka ottamalla yhteyttä tässä tietosuojaselosteessa määritettyyn yhteyshenkilöön.

Oikeus saada pääsy tietoihin (oikeus tarkistaa tiedot)

Sinulla on oikeus tarkistaa, mitä sinua koskevia tietoja on tallennettu sekä saada kopio tiedoista. Voit esittää tarkastuspyynnön sähköpostitse tässä tietosuojaselosteessa määritetylle yhteyshenkilölle.

Oikeus tietojen korjaamiseen ja poistamiseen

Oikaisemme, poistamme tai täydennämme virheellisen, tarpeettoman, puutteellisen tai vanhentuneen tiedon pyynnöstäsi. Huomioithan kuitenkin, että olet itse vastuussa antamiesi tietojen oikeellisuudesta.

Sinulla on oikeus lain nojalla saada tarpeettomat tiedot poistetuksi, jos tietoja ei enää tarvita tarkoituksiin, joita varten ne alun perin kerättiin. Sinulla on myös oikeus saada tiedot poistetuksi, jos tietojasi on käsitelty lainvastaisesti viranomaisen päätöksen mukaisesti.

Mikäli haluat korjata tai poistaa itseäsi koskevia tietoja, sinun tulee esittää tätä koskeva pyyntö sähköpostitse tässä tietosuojaselosteessa määritetylle yhteyshenkilölle.

Oikeus vastustaa tietojen käsittelyä

Sinulla on oikeus henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella vastustaa tietojesi käsittelyä. Jos haluat vastustaa tietojesi käsittelyä ota yhteyttä tässä tietosuojaselosteessa määritettyyn yhteyshenkilöön. Huomioi kuitenkin, että meillä on oikeus jatkaa tietojesi käsittelyä vastustamisestasi huolimatta, jos tietojesi käsittelyyn on olemassa perusteltu syy, joka syrjäyttää etusi tai oikeutesi tai jos käsittely on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi taikka puolustamiseksi.

Oikeus tietojen käsittelyn rajoittamiseen

Tietojen käsittelyn rajoittaminen tarkoittaa, että tietoa tai tietoja ei pyynnöstäsi käsitellä, vaikka ne silti säilytetään (ns. passiivitilassa).

Sinulla on oikeus lain nojalla rajoittaa tietojesi käsittelyä, jos tiedot ovat mielestäsi virheellisiä. Rajoittamisen aikana selvitetään tietojen paikkansapitävyys. Sinulla on myös oikeus vaatia tietojesi säilyttämistä rajoitettuna, jos tietoja on käsitelty viranomaisen määräyksen mukaan lainvastaisesti ja et halua tietojasi poistettavan. Jos haluat rajoittaa tietojesi käsittelyä, ota tässä tietosuojaselosteessa määritettyyn yhteyshenkilöön.

Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle

Jos katsot, että oikeuksiasi on rikottu, voit tehdä asiasta valituksen tietosuojaviranomaiselle Euroopan Unionin alueella. Suomessa valvovana viranomaisena toimii Tietosuojavaltuutetun toimisto.  Tietosuojavaltuutetun toimiston yhteystiedot löydät osoitteesta www.tietosuoja.fi.

10. Muutokset tietosuojaselosteeseen

Pyrimme kehittämään verkkosivujamme jatkuvasti. Tästä syystä joitakin palveluita ja toiminnallisuuksia saattaa tulla lisää tai ne voivat muuttua, jonka seurauksena päivitämme tätä tietosuojaselostetta tarpeen mukaan. Lainsäädännön muutokset saattavat myös asettaa tarpeita muuttaa tai tarkentaa tätä tietosuojaselostetta.

Tuontiukkonen.fi

Horisont Enterprises Ltd Oy
Malminkartanonkuja 4,
00390 HELSINKI

Katso kartalla »

Copyright © 2022 Horisont Enterprises Ltd Oy