Markkinoiden parhaat tuotteet pihaan ja puutarhaan
taustakuva

Puro - ja putousten rakentaminen

Puro tai putous altaan reunalle on kaunis ja elävöitää altaan luonnollisesti. Puro tai putous ei ole vaikea toteuttaa ja niihin on saatavana myös valmiita elementtejä.

Puro tai vesiputous puutarhaan

Puro tai putous altaan reunalla on kaunis ja elävöittää altaan luonnollisesti. Liikkuva vesi pysyy paremmin kirkkaana ja kauniina, joten sillä on myös tärkeä funktio. Puro tai putous puutarhaan ei ole vaikea toteuttaa ja saatavana on myös valmiita elementtejä.

Purojen vesimäärän voi määrittää niin, että jokainen senttimetri puron leveydessä tarvitsee noin 100 l/h vettä. Pumpun tulee nostaa tämä vesimäärä altaasta puron lähtökorkeuteen.

Näytetään tulokset 1–32 / 41

Puron tai putouksen rakentaminen

Mitä tulee huomioida

Letkun tulee olla vähintään saman kokoinen halkaisijaltaan kuin pumpun suurin lähtöliitos. Letku ei saa mennä kasaan, vaikka sitä taivutetaan. Rakenteissa kannattaa käyttää aina samaa materiaalia sekä altaassa että purossa esim. allaskumia. Tärkeää on myös tiivistää puron reunat niin, että ne eivät sorru reunalle astuttaessa.

Puron voi rakentaa pienelläkin korkeuserolla käyttäen apuna esim. allaskuopasta saatua maata. Pohja tulee tiivistää hyvin, jotta se ei anna periksi, ja muotoiluun voi käyttää esim kivituhkaa. Suodatinkangas kannattaa asentaa aina kerrosten väliin, etteivät maa-ainekset sekoitu keskenään. Allaskalvot (kumi tai muovi) ovat erinomaisia tuotteita purojen rakentamisessa. Naamiointiin on olemassa erilevyisiä sorapintaisia kalvoja. Kivet ovat myös luonnollinen vaihtoehto rakenteissa.

Purojen ja virtausten rakentamisessa voi käyttää esimerkiksi hiekkapintaista puromuovia. Puromuovilla rakennettaessa kannattaa muistaa, ettei puro kasva leveydeltään liian isoksi. Kannattaa muistaa myös rakentaa tarpeeksi mutkia näyttävän lopputuloksen aikaansaamiseksi. Puron voi rakentaa myös käyttäen allaskumia tai -muovia. Naamiointiin voi käyttää esimerkiksi kiviä ja kasveja, jolloin ympärille varmasti saadaan aikaan luonnollinen vaikutelma.

Tarvitsetko apua?

Vesiaiheet

info@tuontiukkonen.fi

Inspiraatiota jokaiseen makuun

Tutustu asiakkaidemme onnistuneisiin projekteihin ja inspiroidu monista mahdollisuuksista oli puutarhasi minkä kokoinen tahansa

Tuontiukkonen.fi

Horisont Enterprises Ltd Oy
Malminkartanonkuja 4,
00390 HELSINKI

Katso kartalla »

Copyright © 2024 Horisont Enterprises Ltd Oy