Markkinoiden parhaat tuotteet pihaan ja puutarhaan
taustakuva

Vesiaiheet puutarhaan

Vesi tuo eloa pihaan. Pienikin vesiaihe, on se sitten valmis suihkukaivo tai suihkulähdeallas, elävöittää pihaa.

Vesiaiheet puutarhaan

Vesi tuo eloa pihaan. Pienikin vesiaihe, on se sitten valmis suihkukaivo tai suihkulähdeallas, elävöittää pihaa. Valo tuo myös lisäeloa veden liikkeeseen, vesi ja valo ovatkin hyviä ystäviä. Suihkulähdepatsas elävöittää altaan reunan ja tuo samalla tärkeää lisähapetusta vedelle.

Selaa koko valikoimaamme tai voit tutustua vesiaiheisiin kategorioittain.

Näytetään tulokset 1–32 / 299

Vesiaihe pihalle

Suihkukaivot

Suihkukaivot ovat valmiita settejä, jotka sisältävät kaiken tarvittavan, lisää vain vesi ja sähkö. Osa suihkukaivoista voidaan kaivaa maahan tai reunustaa, osa sijoitetaan tasaiselle paikalle pihalle, parvekkeelle tai puutarhaan.

Vesiaiheen rakentaminen

Suihkulähteiden rakentamiseen tarvitaan pihalle paikka, mielikuvitusta ja hieman kaivamista. Suihkulähteen voi toteuttaa joko valmisaltaalla tai kalvolla (allaskumi tai allasmuovi). Sitten lisätään haluttavat puro- tai putouselementit, suihkulähdepumput ja valot. Jos allas on isompi, suosittelemme vedenhoidon helppouteen suodatinta UV-laitteella.

Vesiaiheen vedenhoito

Vedenhoitoon tarkoitetut ja tehdyt tuotteet helpottavat vesiaiheen veden kirkkaana pitämistä. Ennakoivalla veden hoitamisella säästyy monelta vaivalta. Jos vesiaihe pihalla on suuri, kannattaa siihen alusta alkaen asentaa suodatin+UV. Allassubstraatti ja Zeolith pitävät veden biologisesta tasapainosta huolta ja pumppu liikuttaa vettä, jolloin tuloksena on kaunis silmää hellivä vesiaihe. Jos kuitenkin veden kanssa on ongelmia, löytyy moneen vaivaan helppo ja nopea apu kaupastamme.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mitä tulee ottaa huomioon toteutettaessa suihkulähdettä pihalle?

Vesiaiheen allas on hyvin toteutettuna erittäinkin helppohoitoinen, siksi suunnitteluun kannattaa käyttää aikaa. Ensimmäiseksi paikan valinta – ei esimerkiksi roskaavia puita lähellä. Kannattaa ottaa myös huomioon, että useissa tapauksissa tarvitaan sähköliitäntä altaan läheisyyteen. Pumpuissa on usein 10 metrin kaapeli, mutta myös allasvalaisimet, suodattimet ym. vaativat sähköä. Millä toteutetaan – valmisallas, allaskumi, allasmuovi…

Millainen pumppu millaiseen altaaseen?

Allaspumppu on välttämätön veden kunnossapitämiseen, ja vain liikkuva vesi pysyy kirkkaana ja hyvänä. Pumpun suihkun korkeus saa olla enintään puolet altaan halkaisijasta (suihkusuuttimella). Nämä tiedot löytyvät myös kaupastamme jokaisen tuotteen kohdalla erikseen kirjattuna, mikä on altaan maksimi mitta.

Toki pumppu saa olla tehokkaampi, hieman liian tehokas on jopa usein ihan viisaskin valinta. Kunhan säätää pumpuissa tulevalla säätimellä suihkun pienemmäksi, ettei vesi tyhjene altaasta. Tehokkaampi pumppu on hyvä valinta, sillä suorituskykyisiin pumppuihin on mahdollista liittää useampia elementtejä suihkun lisäksi (esimerkiksi patsaat, purot tai suodattimet).

Miten määritän puroon pumpun?

Purot ja putoukset tekevät vesiaiheesta eläväisen ja näyttävän. Lisäksi ne hapettavat vettä eli toimivat veden kunnossapitäjinä. Vesimäärän määrittäminen on helppoa, 1 cm puron leveyttä kohden tarvitaan 100 l/h vettä puron tai putouksen lähtökorkeuteen. Lisäksi letkun tulee olla vähintään saman kokoinen halkaisijaltaan kuin pumpun suurin lähtöliitos, eikä letku saa mennä kasaan vaikka sitä taivutetaan.

Paljonko tarvitsen allaskumia tai allasmuovia altaaseen tai miten määritän allaskalvon tarpeen?

Hyvät ohjeet tähän löytyvät vesipuutarha.fi sivustolta: Allaskalvoaltaan rakentaminen >>

Mitä pitää ottaa huomioon, jos altaassa on kaloja?

Koristealtaan tulee olla vähintään 80 cm, mielellään 100 cm syvä, ettei se jäätyisi talvella umpeen. Allas tarvitsee myös entistä enemmän happea, kun siellä on elämää. Lisäksi suodatus on ensiarvoisen tärkeää, kalat tuplaavat – jopa nelinkertaistavat suodatustarpeen. Lisäksi etenkin talvehtimiseen kala-altaissa olisi hyvä olla ilmapumppu sekä esimekiksi styrox venttiili, jotta lahokaasut pääsevät vedestä pois. Zeolith on ensiarvoisen tärkeä suodatusmateriaali, sillä se imee kaloista erittyvää myrkyllistä ammoniumia itseensä. Myös substraatti auttaa veden hyvän biologian ylläpidossa.

Jos joudutaan käyttämään apuna mm. levänpoistoaineita, on tärkeää lisätä aineet esimerkiksi kastelukannun kautta. Muutoin kalat voivat luulla saavansa ruokaa ainetta altaaseen lisättäessä ja uivat suoraan suuren pitoisuuden kemikaalipilveen.

 

ESITTEITÄ JA OPPAITA

ALTAAN RAKENTAMINEN (linkki Vesipuutarhan info sivulle)

VEDENHOITOAINEET (PDF)

UBBINKIN TUOTELUETTELO 2021

HEISSNERIN TUOTELUETTELO 2021

HEISSNERIN SUIHKUKAIVOT 2021 (PDF)

Tarvitsetko apua?

Vesiaiheet

info@tuontiukkonen.fi

Inspiraatiota jokaiseen makuun

Tutustu asiakkaidemme onnistuneisiin projekteihin ja inspiroidu monista mahdollisuuksista oli puutarhasi minkä kokoinen tahansa

Tuontiukkonen.fi

Horisont Enterprises Ltd Oy
Malminkartanonkuja 4,
00390 HELSINKI

Katso kartalla »

Copyright © 2024 Horisont Enterprises Ltd Oy